Jdi na obsah Jdi na menu
 


Protahování

8. 6. 2020

 

10 cviků na protažení po běhu

Cvik 1. Hamstring

Přitáhneme koleno k hrudi. Ten samý cvik provedeme i na druhou nohu.

Cvik 2. Kvadriceps – čtyřhlavý stehenní sval

Uchopíme nohu jednou nebo oběma rukama a táhneme směrem k hýžďovému svalu. Opakujeme i na druhou stranu.

Cvik 3. Břicho a hruď

S lokty na podlaze nebo na pokrčených pažích. Zaklekneme si, přičemž pánev musí zůstat na podlaze. Hlavu tlačíme dozadu, jak nejdál to půjde.

Cvik 4. Kyčle a trapézové svaly

Lehneme si na zem a ruce jsou mírně roztažené a dlaně směřují k podlaze. Pokrčíme jednu nohu, sklopíme jí na opačnou stranu (levá noha půjde na pravou stranu) a hlavu otočíme druhým směrem. Opakujeme i na stranu druhou.

Cvik 5. Hamstring

Chodidlo jedné nohy opřeme o vnitřní stehno druhé nohy. Uchopíme kotník a přitáhneme se k němu. Opakujeme i na druhou nohu.

Cvik 6. Břicho a záda

Klekneme si na čtyři a opřeme se rukama o zem. Uvolníme břišní svaly a vlastní váhou necháme prověsit břicho. Stáhneme břišní svaly a nahrbíme se v zádech jako kočka.

Cvik 7. Lýtkový sval

Opřeme se o zeď nebo strom, jednu nohu zanožíme. Dlaně máme opřené v úrovni ramen. Pomalu nalehneme na zeď, přičemž zadní noha zůstává napnutá a hlava je vzpřímená.

Cvik 8. Ramena

Dáme jednu ruku za hlavu a prsty směřujeme k páteři. Druhou rukou lehce tlačíme směrem dozadu. Opakujeme ten samý cvik i na druhou ruku.

Cvik 9. Kolíbka

Přitáhneme kolena k hrudi a houpeme se dopředu a dozadu 8 – 10x.

Cvik 10. Uvolnění

Klekneme si na čtyři, opřeme se oběma rukama o zem a nahrbíme se. Pomalu se přesuneme na paty, uvolníme ramena a klesneme na podlahu. Při návratu do výchozí polohy máme zatažené břišní svaly.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář