Jdi na obsah Jdi na menu
 


4 důvody, proč jsem se zamilovala do běhu

5. 6. 2020

Jsem díky němu šťastnější

Ať už běhám nebo i o běhání jenom mluvím mám vždy obrovský úsměv na tváři. Miluji ten pocit volnosti, bezstarostnosti a štěstí, který při běhu zažívám. Špatný den se rázem zdá lepší, neřešitelné věci se po běhu zdají lehčí. Kolikrát mi připadá, že si lidi musí klepat na čelo, když mě vidí, jak si běh užívám a mluvím o něm jako o milované osobě.

 

Mění mi život

Běhání mění životy je takové už docela klišé, ale opravdu to tak je a kdo to nevyzkouší, tak tuhle větu nepochopí. Díky běhání jsem začala přemýšlet více nad sebou, nad svým tělem, a i nad budoucím povoláním. Připadám si po psychické stránce silnější a více jsem začala vnímat přírodu, která mi připadá neskutečně nádherná, silná a fascinující. Uvědomila jsem si, že k živou nepotřebuji miliony drahých věcí, ale stačí mi pár maličkostí, které mě dělají neskutečně šťastnou - mezi nimi je právě sport.

 

Jsem zdravější

Nejenom, že díky běhání jsem šťastnější, ale i přesto, že jsem v zimě běhala ve sněhu a mrazu, tak jsem byla zdravá jak rybička a mojí imunitu mi mohli spolužáci závidět. Běhat začíná spoustu lidí kvůli postavě, ale to můj případ nebyl. Posílilo se mi celé tělo, hlavně záda, které mám nyní rovná. S tělem si rozumím jako nikdy dříve. Hezká postava je takové další plus, co ti běh k tomu všemu dá.

 

Vyplavování emocí

Jako studentka jsem někdy ve velkém shonu, napětí a často jsem vystavovaná stresu. Běh je právě ten okamžik, kdy mám čas jen pro sebe, úplně vypnu hlavu a nechám jenom běžet nohy. Po běhu se zklidním a můžu opět zasednout k učení s čistou hlavou. Čistí se nejen hlava, ale taky všechny myšlenky, starosti a nejednou je vše jednodušší a veselejší. Běhání pro mě bylo od začátku hlavně balzám na duši, zmizík na všechny starosti, problémy, a proto ho tolik MILUJI!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář